Încălțămintea pentru copii – 8 greșeli de evitat atunci când îi cumpărăm


Știi că alegerea unui pantof pentru bebeluși este foarte importantă? Nu ne dăm seama cum influențează încălțămintea creșterea și dezvoltarea picioarelor copiilor și de multe ori ne lăsăm purtați de ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de „legende urbane”, sau, mai putem spune, de obiceiurile proaste, atunci când cumpărăm adidași pentru fete sau un băieți în oricare dintre etapele lor de creștere.

„Încălțămintea pentru copii trebuie cumpărată mai mare pentru ca sunt in creștere”. O frază pe care ne-am săturat să o auzim și care este o gafă. Acțiuni de genul acesta afectează negativ sănătatea picioarelor, ca să nu mai vorbim de curățarea și întreținerea pantofului, care este la fel de importantă.

Vom demonta cele mai frecvente 8 greșeli sau mituri false care se fac atunci când cumpărăm încălțăminte pentru copii:

1.  Cumpărați o singură pereche de pantofi pe sezon

” Cel mai bun lucru este să-i cumperi un pantof pe care să-l poarte în fiecare zi și care se combină cu totul. De ce ar avea mai multe perechi dacă piciorul îi crește imediat? 

Dacă au doar o pereche de pantofi și o poartă în fiecare zi, imaginați-vă cât de mult pot rezista la jogging. Să ieșim la joacă în parc, să alergăm în curtea școlii… n-ar rezista nici o săptămână. Este convenabil să alternați cel puțin două perechi de pantofi, pentru că se udă din cauza transpirației și este bine să-i lăsați să se usuce și să-i aerisești pentru a evita ciupercile.

2. Luați pantoful cu o mărime mai mare decât

Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când alegem un pantof pentru copii. Trebuie să fii conștient de faptul că picioarele copiilor cresc constant, dar pantofii pentru copii nu trebuie să fie prea mari pentru ca aceștia să reziste mai mult.

Piciorul din interiorul pantofului trebuie să stea pe loc, atât călcâiul cât și arcul și degetele, astfel încât piciorul să fie susținut și să nu danseze sau să alunece în mod continuu. Aceeași greșeală este să alegi mărimi mai mici, împiedicându-i să aibă degetele întinse. Marja potrivită este unul dintre degetele noastre între călcâiul copilului și pantoful pentru copii, întotdeauna cu pantoful deschis.

3. Cumpărarea de pantofi ieftini

Un pantof ieftin pentru copii va avea probabil căptușeli sintetice și se va uza mai devreme. Pantoful pentru copii trebuie sa fie preponderent din piele, cu un contrafort ranforsat si sa fie confortabil si bine montat pentru a ajuta la dezvoltarea picioarelor. Uneori nu ne putem face o idee despre cât de periculoși pot fi pantofii ieftini.

Un exemplu dintre ele sunt sandalele sau saboții Crocs. Vorbim despre materiale plastice toxice, rășini și elastomeri etc. Ca să nu mai vorbim de faptul că culorile pe care le folosesc pentru a le vopsi sunt foarte toxice deoarece conțin plumb. S-a spus întotdeauna dintr-un motiv că ieftin este scump pe termen lung.

4. Folosirea zilnică a adidașilor sport pentru confortul acestora

Este fraza tipică care se aude atunci când alegeți un pantof confortabil pentru copii pentru a merge pentru prima dată la grădiniță. Trebuie să știm că căptușelile adidașilor sport sunt sintetice și nu au aceleași contraforturi sau suportul unui pantof. 

Folosirea excesivă a pantofilor sport pentru copiii mici este ceea ce poate ajunge să fie dăunător, întrucât nu au același suport sau aceleași caracteristici ca un pantof. Ceea ce trebuie să facem este să alternăm adidașii sport cu un pantof sport din piele. Există o mare varietate de pantofi sport pentru copiii care învață să meargă. Estetic este asemanator cu pantofii sport, asa ca ii poti combina cu treninguri si imbracaminte sport, insa indeplinesc caracteristicile pe care trebuie sa le aiba pantofii pentru primii pasi. 

5. Achiziționați papuci ieftini de casă

Aceasta este o greșeală pe care o facem atunci când alegem papucii pentru casă. Trebuie să ne gândim că petrec multe ore acasă, și sunt momente de odihnă și de exercițiu pentru picioare, jucându-se și alergând pe hol. Papucii de casă sintetici ne fac picioarele să transpire foarte mult, așa că trebuie să alegem papuci din materiale naturale, precum bumbac sau lână.

6. Pantoful bleumarin este singurul care merge cu orice

„ Pantofii pentru copii trebuie să fie bleumarin pentru a se potrivi cu totul ”.

Acea culoare bleumarin este singura care se potrivește cu totul nu este în întregime adevărată. Da, este adevărat că este o culoare foarte reușită pentru orice ton sau model de îmbrăcăminte, dar există și mai multe variante de culoare combinabile.

Nu-ți fie teamă și alege niște adidași pentru baieti în visiniu, deoarece le poți combina cu tonuri negre, blugi, albastru sau maro. O altă gamă de culoare foarte combinabilă este maro, atât pentru fete, cât și pentru băieți, sau chiar verde sticla. O altă alternativă poate fi culoarea gri.

7. Pentru pantofi de școală cu închidere cu velcro (arici)

„ La școală ne obligă să purtăm pantofi pentru copii cu velcro ”.

Aceasta este una dintre primele reguli pe care le pun în școală, în ceea ce privește încălțămintea copiilor. Închiderile cu velcro (aruici) sunt foarte practice, ușor de pus și scos și cu care se pot pune singure. Deși nu este singura închidere la care trebuie să recurgem. 

8. Sosetele cu pantofi de vara nu sunt necesare

Aceasta greseala este cea care se face cel mai des vara cu adidasi pentru fete din panza si cu multi alți pantofi, pentru ca ne gandim ca vor fi mai putin călduroși. Trebuie doar să vedem cum arată picioarele lor după ce au purtat pantofii fără șosete toată ziua. Mai ales copiilor care transpira mult picioarele. Utilizați șosete din materiale naturale, cum ar fi bumbacul. Îi va ajuta astfel încât picioarele să nu le transpire și vom evita, de asemenea, frecările din cauza căldurii. 

Ce parere aveti de postare? Sperăm că a fost util și de acum înainte să nu vă lăsați influențați de toate miturile false pe care le auziți. Urmați aceste sfaturi nu numai pentru estetică, ci și pentru sănătatea copiilor dvs.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *