Cum să cureți adidașii și teneșii albi


Curățarea adidașilor albi este mai simplă și mai ușoară decât pare. Avem nevoie doar de apă, detergent de rufe și pastă de dinți pentru a-i curăța.

ȘASE PAȘI PENTRU CURĂȚAREA Adidașilor albi

  1. Scoateți șireturile și branțurile dacă sunt detașabile
  2. Faceți un amestec de apă caldă și detergent de rufe
  3. Aplicați amestecul cu o periuță de dinți
  4. Îndepărtați excesul de săpun cu o cârpă umedă
  5. Spălați separat șireturile
  6. Lăsați adidașii albi să se usuce la aer

Cum să curățați adidașii albi?

Puteți vedea singuri că curățarea adidașilor albi nu vă va lua mult timp. De fapt, în câteva minute vei avea adidașii de școală ai fiului tău ca noi.

  • Primul lucru pe care îl vom face este să scoatem șireturile și branțurile pentru a le spăla separat
  • Într-un vas sau într-un pahar, vom face un amestec de săpun de apă caldă cu detergent de rufe.
  • Pentru a aplica amestecul de apă și săpun, puteți folosi o cârpă moale sau o perie cu peri moi, cum ar fi o periuță de dinți. Avantajul periei este că va ajunge în orice colț și margine a pantofului.
  • Cu o cârpă curată și umedă, vom îndepărta excesul de săpun și murdăria. Dacă vedem că mai există o pată, vom repeta pasul anterior.
  • Șireturile le putem spăla manual cu apă și detergent, iar dacă nu, le putem pune într-o pungă de cârpă sau plasă pentru mașina de spălat. Dacă sunt foarte murdare, le putem pune în apă și înălbi câteva ore. 
  • În cele din urmă, vom lăsa și pantoful să se usuce la aer, fără lumina directă a soarelui și fără a fi aproape de o sursă de căldură.

Cum să curățați interiorul adidașilor?

Interiorul adidașilor se murdărește și el și mai mult decât atât, bacteriile se acumulează din cauza utilizării și umidității. Pe langa indepartarea șireturilor si curatarea lor separat, trebuie sa tinem cont de materialul din care sunt confectionate.

Dacă branțurile sau sireturile sunt din piele, putem amesteca apă caldă cu oțet și o aplicăm cu o periuță de dinți. Dacă sunt din pânză, vom urma cu apă și săpun pasul punctului anterior.

Pentru a evita mirosul din interiorul pantofilor, pe langa curatarea in acest mod a branturilor, putem aplica si bicarbonat de sodiu si lasam sa actioneze peste noapte. A doua zi, vom elimina bicarbonatul scuturând pantoful.

Pot spăla adidașii într-o mașină de spălat?

Mulți dintre voi se vor gândi la opțiunea de a spăla adidașii într-o mașină de spălat. După cum am menționat într-un blog anterior, producătorii de adidași pentru baieti nu recomandă spălarea adidașilor într-o mașină de spălat. Lipiciurile și unele dintre materialele cu care sunt realizate nu sunt pregătite pentru mașina de spălat. Această curățare vă poate dăuna adidașilor, desprinderea talpii sau decolorarea.

Este mult mai preferabil să petreci câteva minute spălându-ți adidașii albi de mână decât folosind mașina de spălat. De asemenea, nu ar trebui să fie niciodată uscate în casă. Întotdeauna în aer liber și fără soare.

Trucuri pentru a albi tălpile adidașilor tăi

Pantofii de sport și adidașii albi, pe lângă faptul că se murdăresc, pot căpăta o culoare gălbuie din cauza utilizării sau expunerii la soare. Tine cont de aceste trucuri pentru a albi pantoful sau talpa dupa ce le-ai curatat.

Pentru partea superioară a pantofului, dacă este din piele, poți folosi cremă hidratantă, colorant, cremă demachiantă, pastă de dinți sau un amestec de apă cu câteva picături de amoniac. Toate aceste produse trebuie aplicate cu o cârpă și în cantități mici, adăugând mai multe în funcție de starea pantofului.

Uneori, tălpile rămân gălbui. Și nu numai în pantofi sport, ci la orice pantof cu talpă albă. Aceste produse despre care urmează să vă vorbim, le puteți aplica la oricare dintre ele, atâta timp cât talpa este albă. Poți folosi acetonă, alcool, pastă de dinți sau gumă magică. La fel ca si in cazul pantofului, trebuie sa aplicati o cantitate mica si in functie de cum arata, aplicati mai mult.

Cum să curățați pânza albă?

Până acum am văzut cum să curățăm adidașii din piele albă pentru copii și adulți, deoarece curățarea este aceeași. Dar mulți dintre voi vă veți întreba cum să vă curățați pantofii albi de pânză Converse

Dacă materialul adidasilor Converse este murdar, faceți un amestec de apă călduță și săpun neutru și frecați-l cu o periuță de dinți. Dacă pantoful are pete puternice, adăugați puțin bicarbonat de sodiu și îndepărtați resturile cu o cârpă umedă. Acest truc va înălbi și țesătura atunci când este gălbuie. Mai presus de toate și cel mai important, nu lăsați să se usuce la soare.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *