Cum se dezinfectează încălțămintea


Pantofii pe care îi purtăm în exterior, având contact cu podeaua, pot aduce acasă ceea ce nu dorim, de aceea este important să îi dezinfectăm și să îi curățăm.

AVERTISMENT: Niciodată nu intrați în casă cu pantofii purtați în exterior!

Dacă nu aveți deja acest obicei, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă scoateți ÎNTOTDEAUNA pantofii înainte de a intra în casă. Ideal ar fi să lăsați pantofii la ușă imediat ce intrați de pe stradă. Puteți alege o zonă dedicată sau o cutie pentru pantofii recent purtați. Astfel, veți preveni răspândirea oricărui contaminant.

Cum trebuie să dezinfectez corect pantofii?

Trecând la aspectul practic, vă vom oferi câteva sugestii despre ce produse să utilizați și cum să procedați!

Ce produse să folosiți?

Serviciul Național de Sănătate recomandă următoarele produse pentru dezinfectare:

Alcool
Apă oxigenată
Înălbitor
Dar vă rog… nu vă grabiți să dezinfectați toți pantofii!

Înainte de a începe, este foarte important să testați mai întâi produsul într-un loc de pe pantof care să nu aibă probleme cu petele. Încălțămintea este alcătuită din diferite materiale, textile, sintetice și piele vopsită care își pot pierde caracteristicile sau se pot păta dacă se aplică aceste produse.

De asemenea, puteți dezinfecta cu…
Dezinfectant pentru încălțăminte Sanytol;
Apă și săpun neutru.
Vă sfătuim, de exemplu, să folosiți dezinfectantul pentru pantofi Sanytol … Dar încă o dată vă avertizăm că este foarte important să îl testați într-un loc de pe pantof în care să nu vă deranjeze să vă pătați. Pentru că pot exista materiale care reacționează bine la Sanytol, precum și altele care sunt pătate.

Acest produs este special conceput pentru a curăța și dezinfecta încălțămintea, deci este o alegere bună.

De asemenea, sfătuim să nu spălați pantofii în mașina de spălat, deoarece acest lucru ar putea deteriora forma și chiar culorile pantofilor!

Cea mai sigură modalitate de a evita deteriorarea pantofilor este apa cu săpun neutru, de tip albastru și alb.

La ce să fii atent?
În primul rând, este important să faci această curățenie într-o zonă ușor de curățat, precum balcon, terasă sau, în ultimă instanță, în cadă.

Folosește o cârpă sau o perie moale, apă caldă și produsul potrivit și suntem siguri că pantofii tăi vor fi la fel de buni și fără bacterii nedorite!

În locul pe care l-ai ales, așează peria, o cârpă, produsul ales și două boluri mari (unul cu apă și detergent și celălalt cu apă curată pentru a clăti pantofii cu apă la final). Aveți totul la îndemână, astfel încât să nu aveți nevoie să părăsiți acel loc până nu terminați această sarcină.

Când vă curățați pantofii, acordați prioritate bazei și tălpii, dar nu uitați nici de restul pantofilor, important este să fiți minuțios!

După spălare, clătiți bine cu apă până când se îndepărtează tot detergentul uzat, apoi atârnați-o pe rufe și lăsați să se usuce… niciodată nu vă uscați pantofii în uscător . Dacă o faci, pantoful se va deforma sau se va desprinde.

După ce v-ați spălat pantofii, spălați și dezinfectați și zona în care îi lăsați de obicei când ajungeți! În acest fel, se asigură că nu există urme de ceva ce ar putea fi venit de pe stradă.

Când termini de curățat pantofii și zona în care i-ai curățat, spală-te foarte bine pe mâini și schimbă-ți hainele.

Înainte de a începe, testați produsul pe o zonă neproblematică a pantofilor pentru a evita petele. Încălțămintea este alcătuită din materiale diverse, cum ar fi textile, sintetice și piele vopsită, care pot suferi modificări sau pot păta în urma utilizării acestor produse.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *