Cum să curățați pantofii în funcție de material


Știm că în materie de îmbrăcăminte și modă esti deja un expert, dar știi să cureți pantofii în funcție de piele?

Începem deja să vă cunoaștem gusturile și există pantofi de care vă este greu să vă despărțiți, deoarece îndeplinesc cele trei cerințe pentru ca acesta să devină favoriți: confort, stil și culoare. 

Și din moment ce îți place atât de mult și nu încetezi să-i porți, apar probleme. Încălțămintea se murdărește și se uzează pentru că nu știi să o îngrijești.

Trucuri pentru curățarea și îngrijirea pantofilor

curatare pantofi piele

La fel ca oamenii, încălțămintea trebuie răsfățată și îngrijită în moduri diferite.

De exemplu, nu ar trebui să tratezi un pantof din piele în același mod în care tratezi un pantof din piele intoarsa sau lacuita. Aceste materiale sunt complet diferite și fiecare corespunde unei tehnici sau modalități de curățare a acestora.

Pentru că dacă din întâmplare aplici o altă tehnică de curățare sau folosești un produs pe care nu ar trebui, pielea se poate deteriora. Din acest motiv și din multe alte motive, dorim să învățați cum să curățați diferite tipuri de încălțăminte în funcție de materialul lor, ca modalitate de îngrijire a acestora.

Sfaturi despre cum să curățați pantofii și să îi îngrijiți

Purtarea pantofilor curați și strălucitori oferă întotdeauna o imagine de responsabilitate, igienă și eleganță. Dar cum să curățați pantofii? Și mai presus de toate, cât de des?

Curata intotdeauna. În mod ideal, de fiecare dată când îi porți, ar trebui să le acorzi puțină atenție. Știm cu toții cât de repede ne merge viața și nu avem o secundă să ne oprim să ne curățăm pantofii, dar ar trebui să știm că cu cât avem grijă de ei din prima zi, cu atât mai bine.

Există multe tipuri de pantofi de dama și multe piei și materiale, așa cum știm deja, și fiecare are nevoie de o modalitate de a fi tratată atunci când vine vorba de curățare și purtare. Din acest motiv iti vom oferi mai multe sfaturi in functie de tipul de material si piele.

Cum se curata pantofii din piele ?

În acest caz vom vedea cum să curățăm pantofii din piele. Și de aceea trebuie să-i acorzi o grijă deosebită, astfel încât să nu se strice în timp.

Pentru aceasta vom avea nevoie de următoarele, o cârpă, perie cu peri moi și cremă colorată sau incoloră. Aceștia sunt pașii de urmat.

  1. Curățați resturile de murdărie fie cu o cârpă umedă, fie cu o perie cu peri moi.
  2. Aplicați crema de culoarea corespunzătoare sau incolor, după preferință.
  3. Odată ce crema s-a uscat, îndepărtați cu o perie pentru a-i da strălucire, folosiți întotdeauna una potrivit pentru încălțăminte.
  4. Iar pentru un finisaj spectaculos si stralucitor, curata cu o carpa moale uscata, si vei vedea rezultatele.

De asemenea, trebuie să hidratezi pielea din când în când, astfel încât să nu se crape și să nu se deschidă. Există tipuri speciale de cremă hidratantă pentru pantofi care te vor ajuta să-i hidratezi bine și să-i facă să arate ca noi. Ar fi bine dacă efectuați această „întreținere” de două sau trei ori pe an.

Cum să curățați pantofii din piele de căprioară și piele de căprioară ?

Daca nu porti niciodata pantofi din piele intoarsa pentru ca ti se pare mai delicati sau pentru ca au nevoie de o curatare mai atenta, este pentru ca nu ai citit asta.

Pentru a curăța pantofii din piele de căprioară, trebuie să aveți o perie specială cu peri moi pentru această piele și o gumă la îndemână. Ei bine, recomandam aplicarea unui spray de protectie pentru un material special precum piele intoarsa pentru a proteja.

Procedura pentru a face o curățare bună este similară cu cea a pielii.

  1. Mai întâi trebuie să periem pantoful pentru a îndepărta orice murdărie sau praf pe care îl are. Fiind piele intoarsa, periati intotdeauna in directia firelor de par din material pentru a nu se deteriora.
  2. Daca au o pata mica poti folosi o radiera.
  3. Dacă ceea ce ne dorim este să scăpăm de petele mai dificile, umeziți o cârpă cu oțet alb care, pe lângă faptul că funcționează, revigorează culoarea pantofului și frecați cu grijă. Încercați să ștergeți pata cu o hârtie absorbantă și lăsați-o să se usuce înainte de a curăța pata.
  4. Daca ceea ce ne dorim este sa curatam pantoful de petele de apa, ceea ce vom face este sa umezim uniform pantoful, asezand inauntru niste ziar pentru a nu se deforma. Scoateți resturile de apă cu un burete și lăsați-le să se usuce într-un loc uscat, dar nu in lumina soarelui.

Cum se curata pielea lacuita ?

Pielea lacuită este un material în care trebuie să fim atenți la zgârieturi, iar murdăria se observă instantaneu. Așadar, pentru ca un pantof din piele lăcuită să arate strălucitor și în cele mai bune condiții, trebuie să avem la îndemână o cârpă moale, cremă hidratantă sau ceară specială și putem începe.

  1. Îndepărtați praful acumulat cu o cârpă umezită în apă și lăsați-l să se usuce.
  2. Aplicați o cremă cu o cârpă uscată, fie vaselină, fie ceară specială pentru pantofi. Daca nu ai acasa, poti folosi putin ulei de masline, sau orice crema hidratanta grasa pe care o ai.
  3. Odată ce ați făcut-o, o puteți lustrui, folosiți o cârpă de bumbac pentru a freca. Și gata, nu vei mai folosi o oglindă, pantofii tăi vor fi la fel de strălucitori.

Cum curățăm pantofii din satin?

Odată cu sosirea unor date specifice, ne place mereu să purtăm încălțăminte diferită, cum ar fi satinul, dă o notă de glamour picioarelor noastre, dar este foarte delicat, deoarece se pătează ușor, este întotdeauna indicat să curățăm acest tip de încălțăminte. Trebuie sa ai la indemana, o carpa, apa redusa in amoniac sau bicarbonat, ziare si servetele pentru bebelusi.

  1. Putem folosi o bucată de cârpă de nailon (poliester) pentru a freca pantoful, întotdeauna cu mișcări circulare, astfel încât să putem îndepărta praful și murdăria.
  2. Una dintre modalitățile de curățare este cu șervețele pentru bebeluși, frecați pata în direcția țesăturii, pentru a evita ruperea. Sau, dacă preferați, folosiți apa redusă cu amoniac sau bicarbonat, pulverizând-o pe pantof și frecați cu o cârpă curată.
  3. Folosiți ziarul pentru ca încălțămintea să nu se deformeze.
  4. Lăsați să se usuce la aer.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *