Cum să vă curățați încălțămintea: iată sfaturile noastre!


De câte ori v-ați întrebat cum să vă curățați pantofii preferați? Există multe modalități de a îi face din nou ca noi, trebuie doar să cunoașteți toate trucurile. Depinde mult, de exemplu, de tipul de material: curățarea adidașilor va fi foarte diferită de îndepărtarea petelor de pe pantofii de piele de căprioară sau de pe espadrile. Mai mult, curățarea mai deasă te va ajuta să le faci să reziste în timp, fără a compromite calitatea și frumusețea.

Am creat pentru tine un adevărat ghid plin de sfaturi utile despre cum să cureți pantofii în funcție de materialul din care sunt confecționați și despre cum să lupți delicat și eficient cu murdăria și cele mai complicate pete.

Cum să curățați pantofii de piele de căprioară

Cu toții iubim pantofii de piele intoarsa pentru eleganta lor innascuta. Știm, totuși, că este un tip de încălțăminte delicat, deoarece este supusă la zgârieturi, pete și urme care pot deteriora pielea și culoarea. Pentru a gestiona aceste evenimente neasteptate, iti recomandam doua produse pentru curatarea piele intoarsa care nu pot lipsi din pantofii tau: spray-urile specifice (pe care le gasesti in toate magazinele de incaltaminte) si perii, recomandate pentru revigorarea culorii.

Cum să curățați pielea de căprioară cu metode de bricolaj? Cu siguranță unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să treci cu o perie dacă este necesar și întotdeauna într-un mod delicat, evitând să apăsarea prea mult pe pielea de căprioară. Nu numai atât: păstrarea pantofilor în locuri uscate și aranjarea lor într-o manieră ordonată, fără a-i suprapune, va ajuta la menținerea lor în stare bună. Ce se întâmplă dacă pantofii de piele de căprioară se udă de ploaie? Lăsați-i să se usuce departe de sursele de căldură periându-i mai târziu.

Cum să curățați pantofii din piele și piele lăcuită

ghete-tip-ugg-dama-negre-piele-naturala-nicole

Pentru cei care nu pot renunta la frumusetea si versatilitatea mocasinilor este foarte simplu: stergeti pantofii din piele cu o perie moale pentru a indeparta orice murdarie reziduala si, abia dupa aceea, aplicati o crema sau lustruire in cantitate mica, câte puțin, pentru a permite pantofului să absoarbă produsul. Cel mai bun mod de a-l înmuia este să treci peste suprafață o vată înmuiată în lapte demachiant ( cea pe care o folosești pentru față), în timp ce, pentru o curățare mai profundă, este de preferat să folosești un lac neutru.

Și mai ușor de gestionat, totuși, sunt pantofii din piele lăcuită, un material care nu absoarbe petele și tinde să se deterioreze mai puțin decât pielea sau pielea de căprioară: doar ștergeți cu o cârpă umedă pentru a readuce vopseaua la culoarea sa obișnuită!

Pantofi de catifea – iată ce trebuie să faci

Cu primăvara pe drum și zilele devin mai lungi, este timpul să curățăm chiar și pantofii de catifea. Pentru curățarea rapidă a pantofilor de catifea, utilizați doar o perie cu peri moi. Rulați urmând direcția părului și acordați atenție perilor: dacă au tendința de a se separa, este semn că aplicați prea multă forță și riscați să deteriorați materialul. Alternativ, puteți folosi o periuță de dinți, care permite o curățare și mai amănunțită.

Cum elimini petele de pe catifea? Tamponează imediat cu pudră de talc și folosește un detergent cu puțină apă, ajutându-te cu perii periei (urmând mereu direcția părului). La final, ștergeți cu o cârpă curată și uscată. Atenție însă: la catifea nu-i place apa, așa că întotdeauna încercați să nu înmuiați materialul și evitați temperaturile ridicate, deoarece ar putea deteriora culoarea.

Curățarea adidașilor din piele și material textil: sfaturile de urmat

Adidașii sunt cei mai ușor de manevrat, atâta timp cât respectați câteva măsuri de precauție simple. Dacă, de exemplu, ați ales o nouă pereche de adidași din piele, vă sugerăm si spălați folosind o perie umedă cu apă și săpun (de asemenea, săpunul de Marsilia este bine).

În schimb, pantofii din material textil cu talpă de cauciuc pot fi spălați în mașina de spălat cu o spălare delicată la 30 de grade,. Vrei să faci talpa mai albă? Curățați cu un spray degresant.

Cum să speli espadrilele

Pentru a spăla espadrilele cu mâna, folosiți doar un burete delicat sau o perie (o periuță de dinți este, de asemenea, bună), un săpun (de preferință un produs natural) și o cârpă de țesătură.

Udați buretele și treceți-l pe săpun, frecați-l cu grijă pe partea superioară cu mișcări circulare. În cele din urmă, îndepărtați umiditatea cu o cârpă de felpa lăsând să se usuce într-un loc uscat și bine ventilat (niciodată în lumina directă a soarelui). Dacă există pete mai dificil de îndepărtat, puteți folosi un spray uscat pentru îndepărtarea petelor.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *