5 sfaturi despre cum să alegi pantofii pentru copii


Potrivit kinetoterapeuților, pantofii aleși corect stau la baza sănătății picioarelor. Dar știi la ce să fii atent atunci când cumperi pantofi pentru copii? Nu doar modelul și culoarea sunt importante, ci și greutatea unei anumite perechi de încălțăminte.

Încălțămintea potrivită este sinonimă cu siguranța copiilor. Acordați un moment pentru a afla mai multe.

Cum să alegi pantofi pentru copii?

Mai întâi cu capul! Atâta timp cât picioarele cresc și se dezvoltă, cumpărarea de pantofi este o chestiune foarte importantă. Modelele prea înguste sau prea rigide ar putea fi cauza unui disconfort pentru un copil, dar și deformarea picioarelor acestuia.

Cum să alegi mărimea pantofilor pentru copii?

Vechea școală de gândire susține că, după ce îți pui un pantof, ar trebui să mai rămână loc pentru degetul mic de la picior. Pentru ca piciorul copilului să aibă libertate deplină de mișcare și în același timp să nu se miște. O optiune sigura este achizitionarea pantofilor intr-un magazin online cu posibilitatea returnarii gratuite. În acest fel, copilul va putea să le probeze și să se plimbe o vreme prin casă.

Două cuvinte pe talpă

Potrivit medicilor pediatri, pantofii ar trebui să interfereze cât mai puțin cu mișcările naturale ale picioarelor. Prin urmare, ideal ar fi ca talpa pantofilor pentru copii să fie cât mai moale și flexibilă și, în același timp, rezistentă. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea mușchilor și ligamentelor și, de asemenea, va permite copilului să simtă mai bine suprafața.

Consultanță de specialitate:

Pantofii pentru copii aleși corect ar trebui să fie puțin mai largi în zona degetelor decât în ​​mijlocul piciorului. Pentru că degetele de la picioare au nevoie de libertate, în timp ce mijlocul piciorului are nevoie de sprijin.

Cum să alegi pantofii pentru copii? După greutate!

Pantofii pentru copii ar trebui să fie ușori, așa că atunci când cumpărați, încercați să luați în considerare greutatea lor aproximativă. Când pantofii sunt prea grei, copilul are dificultăți în poziționarea corectă a picioarelor, de exemplu întorcându-le spre interior.

Alegerea de încălțăminte pentru copii între 12-14 luni

Aceasta perioada este foarte delicata si de aceea chiar încălțămintea trebuie aleasă cu grija pentru a face experienta primilor pasi mai placuta.

Prin urmare trebuie să fie:

  • sus pana la glezna pentru a oferi suportul potrivit si pentru a preveni alunecarea acestora;
  • delicat in contact cu pielea moale, dar structurat;
  • trebuie să aibă tălpi late
  • materialul trebuie să fie moale și respirabil.

Alegerea de încălțăminte pentru copii între 15 luni – 5 ani

Material moale, dar rezistent. Amintiți-vă întotdeauna să alegeți tălpi flexibile și de protecție. Atentie si la inchiderile care trebuie sa fie foarte practice. Alegeți un material natural pentru a lăsa pielea să respire.

Alegerea de încălțăminte pentru copii între 6 – 10 ani

In aceasta perioada de crestere, pantofii trebuie sa garanteze cea mai buna rezistenta deoarece copiii alearga mult în aceasta perioada a vârstei.

Alegerea de încălțăminte pentru copii în funcție de sezon

În cele din urmă, nu uitați să vă alegeți încălțămintea pentru copii în funcție de sezon .

Încălțăminte pentru copii de primavara si toamna

La mijlocul anotimpurilor, modelele trebuie să aibă o greutate medie. Pielea este cel mai potrivit material.

Pantofi de vara pentru copii

Până la doi ani, alege sandale cu vârf închis pentru vară pentru că oferă sprijin piciorului mic. De la vârsta de doi ani în sus, poți opta pentru sandale cu degetele deschise pentru activități mai relaxate. Evita modelele fara curea.

Pantofi de iarna pentru copii

Poti alege încălțămintea potrivită pentru frig si ploaie, impermeabilă si respirabilă.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *